Stallregler

Stallregler Nässjö Ridklubb

Alla är varmt välkomna till Nässjö Ridklubb men vistelsen i stallet måst ske enligt vissa regler för att för att trygghet och säkerhet ska kunna hållas för både människor och hästar.
Förälder/vårdnadshavare är alltid ansvarig för sitt barns/ungdoms vistelse i stallet!!

All vistelse i stallet för barn/ungdomar ska ske i vuxens sällskap så länge det anses vara ett behov, men minst upp till det år barnen/ungdomarna fyller 13år.

I stallet:

• hjälper vi varandra och ber varandra om hjälp.
  • går vi lugnt och håller en låg ljudvolym, inkl på läktaren.
  • är vi max två personer samtidigt inne hos en häst i spiltan/boxen.
  • binds hästarna upp vid all skötsel och de som står i spilta vänds emot stallgången.
  • används inga mobiltelefoner inne hos hästarna och mycket sparsamt i övriga delar i stallet. Vi ställer alltid telefonen på ljudlöst.
  • får hästarna morötter/äpplen eller annat godis endast av instruktörer/personal.
  • är det endast instruktörer/personal som byter schabrak på hästarnas sadlar och klipper hästarnas man och svans.
  • mockas endast tomma boxar/spiltor.
  • håller vi alltid stallgången fri från saker men sopar endast när hästarna är ute i hagen.
  • putsar vi sadlar/träns endast om hästen inte ska gå på följande lektion och alla delar på sadel och träns hålls samman.
  • är vi endast hos hästarna fram till sista lektionen. I hagen och på helgerna lämnar vi alltid hästarna ifred.
  • ska fotografering av barn/ungdomar endast ske med samtycke och vårdnadshavarens tillstånd.                           mmm
Uppdaterad: 09 SEP 2017 11:48