Nyheter från Förbundet

Glad midsommar!

(2021-06-24 14:00)
Vi önskar alla ridsportare en glad midsommar!

Drygt 220 miljoner kronor fördelas mellan samtliga specialidrottsförbund för att bidra till idrottsrörelsens första steg till återstart efter pandemikrisen. Samtidigt lämnas besked om kompensationsstödet för våren.

NM, Nordic Baltic Championship, i dressyr och hoppning rids i finska Ypäjä. Sverige skickar en stor trupp ryttare.

Från och med 1 juli 2021 gäller att alla vaccin får 7 dygns karenstid liknande det som redan gäller för vaccin mot hästinfluensa.

Planeringen inför ungdoms-EM i fälttävlan på Segersjö utanför Örebro pågår för fullt. Mästerskapet kommer inte bara att bjuda på Europas bästa ungdomsryttare. Segersjö kan också stoltsera med några av världens bästa funktionärer.

Nu står det klart när och var kvalomgångar och final i årets upplaga av Folksam Ponnyallsvenska arrangeras. Första omgång i en av de sex zonerna sker vecka 33 och finalen rids hos Strömsholms RF vecka 45.

Coronapandemin stoppade hemma-VM i voltige 2020. Nu har Sverige i stället fått värdskapet för EM och Junior-VM 2023.

Andrea Persson och Kajsa Björe hade båda framgångar i Lövsta Future Challenge på Stockholms Stadion i helgen, dels i unghästklassen, dels som ung ryttare.

Fyra hoppryttare blev under söndagen klara för OS i Tokyo när Sveriges Olympiska Kommitté och förbundskapten Henrik Ankarcrona presenterade hoppningens trupp.

Två segrar och tre tredjeplatser blev det starka blågula facit under sista dagen med hoppning på Stockholms Stadion.

Om hoppryttarna regerade på Stockholms Stadion så regerade svenska dressyrryttarna i franska Le Mans. Oslagbara i Grand Prix Special med placeringarna ett, två och tre!

Louise Romeike har klättrat i resultatlistan genom hela tävlingen och landade tillslut på en fin fjärdeplats i tyska Luhmühlens CCI4*-S. Och det var fler svenskar som gjorde fina insatser i söndagens avslutande banhoppning.

Angelica Augustsson Zanotelli slog igenom med dunder och brak när hon vann världscupen i Göteborg 2011. Därefter följde mästerskapsuppdrag och stortävlingar med egensinniga stoet Mic Mac. Nu är Angelica tillbaka på toppnivå med ett nytt fuxsto.

Lördag på GCT Stockholm

(2021-06-19 18:14)
Det var mycket blågult under första halvan av lördagen på Stockholms Stadion. Peder Fredricson vann både lagklassen och unghästklassen. Men i kvällens Grand Prix-klass var det stolpe ut. Henrik von Eckermann var bästa svensk på åttonde plats.

Hela A-truppen i dressyr är i helgen och tävlar vid de fyrstjärniga tävlingarna i Le Mans, Frankrike. Här är det viktigt att prestera om man siktar på en OS-plats. Patrik Kittel vann fredagens Grand Prix och Antonia Ramel var trea i küren.

Lövhult Ridanläggning 1

E-post: ridskola@nassjoridkl...