Nässjö Ridklubb start 2021

04 JAN 2021 07:27
Vi hälsar alla gamla och nya elever välkomna till ett nytt år med Nässjö Ridklubb. Ridskolan avser att starta igen den som planerat i begränsad skala den 7/1.
  • Skapad: 04 JAN 2021 07:27

Grupperna kommer att starta i samma omfattning som de slutade 2020. Inga extra aktiviteter kommer att genomföras. De bokningsbara lektionerna som är en del av den planerade verksamheten kommer att utföras som planerat.

Hästarna har haft ett längre jullov än vanligt pga. inställda jullovsaktiviteter. Nu har de ett stort behov att komma igång igen för att må bra. Hästarnas välbefinnande bygger på att de arbetar regelbundet med en vilodag. Alla hästar kräver dagligt omhändertagande och motion vilket utförs av ridskolans verksamhet. Nässjö Ridklubb har tillsammans med Smålands ridsportförbund och Nässjö kommun beslutat att verksamheten kan fortgå.

Vi vill uppmärksamma alla elever att hålla er uppdaterade på de restriktioner och anpassningar som finns för att vi ska kunna bedriva en säker verksamhet.

-          Stanna hemma om du har förkylningssymptom.

-          Håll avstånd. Tänk på att det lätt blir samling runt hästlistan, försök att inte samlas där eller i sadelkammaren. Hästlistor finns vid kontoret, på tavlan i stallet och på anslagstavlan i entrén.

Du som medhjälpare ser till att hålla avstånd till andra föräldrar även på läktaren.

-          Endast EN medhjälpare/elev.

Om du måste ta med syskon - lämna ditt barn som ska rida i stallet och sätt dig i bilen eller ta en promenad med syskonet under tiden. Vi ser till att alla hinner med det som ska göras innan lektionen.

-          Kom max 30min innan lektionen och stanna max 30min efter din lektion.

-          Tvätta händerna! Handsprit finns på flera platser på anläggningen

Skribent: Mattias Rang